Absorbery

Absorbery

ZAUFAJ TEMU CO JESZ

Bezpieczeństwo żywności jeszcze nigdy nie było tak ważne. Sieci spożywcze, dystrybutorzy, a przede wszystkim Klienci ostateczni chcą mieć pewność, że wszystkie płyny ustrojowe i substancje chemiczne zostaną odseparowane od produktu sprawiając, że świeża żywność pozostaje świeża, także jeśli chodzi o wygląd.  W związku z tym pakując żywność, pakujesz znacznie więcej: obietnicę bezdyskusyjnego bezpieczeństwa żywności, higieny i wartości odżywczych.

 

ZALETY WKŁADÓW CELULOZOWYCH ZAMKNIĘTYCH: BRAK SUBSTANCJI CHEMICZNYCH W ŻYWNOŚCI

Wkłady firmy Cellcomb są absorberami z całkowicie zamkniętymi krawędziami bocznymi. Są one przyjazne środowisku, wysoce chłonne i zachowują się znacznie lepiej niż tradycyjne wkłady otwarte. Dodatkowymi atutami są:  dłuższy czas przechowywania oraz utrzymanie świeżości i naturalnego wyglądu mięs, ryb, drobiu, owoców i warzyw. W sytuacji, gdy pojawia się potrzeba dodatkowego wydłużenia terminu przydatności produktu, Cellcomb oferuje rozwiązanie w postaci aktywnych wkładów CO2.

 

JAK TO DZIAŁA?

Wkład jest umieszczany na dnie opakowania/tacki/pojemnika. Nadmiar płynów ustrojowych przepływa przez dolną warstwę wkładu i jest wchłaniany przez bezpieczny absorber wykonany z celulozy.  Płyny pozostają zamknięte wewnątrz absorbera, a ponieważ wkład jest zamknięty z 4 stron  to włókna celulozowe, z których zbudowany jest absorber, nigdy nie wchodzą w kontakt z żywnością, tak jak może mieć to miejsce w przypadku tradycyjnych wkładów z otwartą krawędzią.

AKTYWNE WKŁADY CO2

Wkład CO2 firmy Cellcomb jest tzw. Aktywnym wkładem absorpcyjnym. Oznacza to, że kiedy nadmiar płynów wchodzi w kontakt z wkładem CO2 powstaje reakcja podczas której zostaje uwolniony dwutlenek węgla. Wkłady aktywne są specyficzne dla każdego produktu, oznacza to, że zależnie od potrzeb klienta możemy dostosować je do konkretnego rodzaju mięsa, drobiu czy też różnych rodzajów ryb. Dzięki stopniowemu uwalnianiu dwutlenku węgla okres przydatności do spożycia ulega wydłużeniu, a objętość pakowania może być zmniejszona, przez co  generuje mniejszą ilość odpadów. Dodatkowo użycie wkładu aktywnego powoduje, że opakowanie nie zapada się z upływem czasu.

CERTYFIKATY

Zamknięte wkłady celulozowe firmy Cellcomb posiadają certyfikat Normpack (normy dla materiałów w kontakcie z żywnością) potwierdzający ich wysoką jakość oraz dopuszczenie do kontaktu z żywnością. Wkłady absorpcyjne firmy Cellcomb są certyfikowane zgodnie z przepisami Unii Europejskiej. Wszystkie produkty są wykonane w Szwecji.